dissabte, 22 de desembre del 2012

Sobre llibertat i subvencions

Notes per a anar tirant. 22 de desembre de 2012

Sobre llibertat i subvencions

Acabo de llegir que el "Ministerio de Cultura" ha concedit més d'un milió d'euros a la "Fundación FAES". No fa gaire, el "Ministerio de Asuntos Exeriores" li'n va concedir una altra de més de 500.000.

En els temps de crisi, retallades i misèria gairebé generalitzada que corren, la decisió costa molt d'assimilar. Però cal dir que aquesta només és una petita mostra de les moltíssimes subvencions milionàries destinades a multimilionaris (terratinents, nobles i altres membres de l'oligarquia espanyola) que poden trobar-se ben fàcilment mitjançant internet.

La "Fundación para el Análisis y los Estudios Sociales" és una fundació privada, vinculada al PP, i presidida per José María Aznar.

"Al servicio de España y de sus ciudadanos, FAES busca fortalecer los valores de la libertad, la democracia y el humanismo occidental", diu a la seva web.

Personalment opino que és molt difícil, si no impossible, defensar la llibertat i rebre subvencions públiques.

Per una banda, l'entitat subvencionada inevitablement es lliga en una relació de dependència envers la subvencionadora.

Per una altra, les subvencions públiques ens pertanyen a tots i caldria ser molt curosos a l'hora d'atorgar-les. Si de la meva llibertat depengués, m'estimaria molt més que aquests diners anessin a la sanitat, a l'ensenyament o a auxilis socials que no pas a aquesta fundació  "Al servicio de España y de sus ciudadanos (que) busca fortalecer los valores de la libertad..."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada