dimecres, 12 de juny del 2013

Solució a l'enigma (raier) de les torrades


Primer de tot moltes gràcies a tothom que hi heu participat. Us ho agraeixo molt sincerament perquè sé que ho feu per donar una mica de caliu al blog, mantenir el record de la cultura raiera -que a Nargó va ser importantíssima-  i passar-vos-ho bé. És si fa no fa el que m'empeny a mi a muntar aquesta mena de passatemps.

Sé perfectament que som companys d'un joc a distància i que ningú dels qui hi participeu ho feu amb el més mínim afany de competir més enllà del que les necessitats lúdiques del joc comporten. Personalment penso que és un entreteniment que pot resultar enriquidor i que pot ajudar a mantenir la memòria col·lectiva del nostre poble. Per tant, com més gent hi participi, millor.


Dit això, passo a donar les claus de la resposta. Lo Virot havia pagat 15 xavos i lo Cebre, 9. Com que el que els tocava pagar era 8 a cadascun, tenim que el foraster paga la seva part amb els 8 que els dóna. Lo Virot se n'ha d'agafar 7 (15-7=8) i lo Cebre 1 (9-1=8). D'aquesta manera, si tots tres van menjar igual, tots tres paguen igual. Tenia raó, doncs, lo Virot.


El guanyador, per tant, és el Lluís Oliva Marot, a qui dono la meua més cordial enhorabona, tal com també la dono a tots els qui m'heu fet arribar les vostres respostes.

Ja em diràs, Lluís, quin dels tres llibres et fa més goig!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada