diumenge, 16 de febrer del 2014

Ruta Els pobles perduts II. Corbera d’Ebre: les ruïnes absolutes

Aquesta ruta parteix d’una sèrie d’itineraris literaris a fi i efecte de relacionar els lectors i lectores dels diferents llibres amb els espais geogràfics que hi apareixen per així potenciar-ne i enriquir-ne les possibilitats de lectura. 

El volum d’Els pobles perduts, a més, ens ofereix una magnífica ocasió per a descobrir indrets amagats del conjunt de la nostra geografia.Tant per la seva originalitat com per la seva qualitat literària Els pobles perduts : 30 indrets oblidats de Catalunya d’Edicions Sidillà, 2011. ha tingut una excel·lent acollida i actualment es troba en la seva quarta edició. Demaneu la reserva d’aquest document.



Corbera d’Ebre: les ruïnes absolutes
Terra Alta
Per  Joan Todó

Abans de la Guerra, Corbera d'Ebre era un poble de més de 2.000 habitants; l'anomenaven “La Foradada”, pel gran nombre de finestres que s'hi veien. Des de l'ermita de Santa Madrona, en un aparcament buit, vorejat de xiprers, el poble es veu al lluny; darrere seu giren els molinets eòlics. Avui dia Corbera d'Ebre és un llarg carrer, travessat per la carretera que va de Gandesa a Móra d'Ebre; a banda i banda de la via que la travessa, escalant cap al puig de la Montera o baixant cap al riu Sec, el poble s'eixampla. Cap avall, les cases són noves, els carrers més amples. Cap amunt, s'estreteixen, es fonen amb les ruïnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada