diumenge, 16 de febrer del 2014

Ruta Els pobles perduts II. El Fonoll: renascut de les runes

Aquesta ruta parteix d’una sèrie d’itineraris literaris a fi i efecte de relacionar els lectors i lectores dels diferents llibres amb els espais geogràfics que hi apareixen per així potenciar-ne i enriquir-ne les possibilitats de lectura. 

El volum d’Els pobles perduts, a més, ens ofereix una magnífica ocasió per a descobrir indrets amagats del conjunt de la nostra geografia.Tant per la seva originalitat com per la seva qualitat literària Els pobles perduts : 30 indrets oblidats de Catalunya d’Edicions Sidillà, 2011. ha tingut una excel·lent acollida i actualment es troba en la seva quarta edició. Demaneu la reserva d’aquest document



El Fonoll: renascut de les runes
Conca de Barberà

Per  Isabel Olesti 
De lluny es veuen les cases de pedra, tan perfectes que podria semblar una urbanització de luxe de bon gust, tot i que no és aquesta la idea dels que hi viuen. Si aquestes pedres parlessin explicarien la vida d'un poble on, poc abans de quedar abandonat, a finals dels anys seixanta, només quedaven quatre famílies. Vivien sense llum, sense aigua corrent ni clavegueres, però tenien una bona festa major, i un sant a qui intercedien pels mals de gola. Un poble com tants d'altres en aquell temps. Ara, aquestes pedres veuen gent despullada que passeja pels carrers i van en bicicleta i fan ioga i cultiven un hort sense pesticides. Ara, el Fonoll és un poble naturista i una de les regles bàsiques és anar nuet – quan el temps ho permet, és clar –.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada