dilluns, 17 de febrer del 2014

Ruta Els pobles perduts II. La Mussara: bandejat per la boira i el vent

Aquesta ruta parteix d’una sèrie d’itineraris literaris a fi i efecte de relacionar els lectors i lectores dels diferents llibres amb els espais geogràfics que hi apareixen per així potenciar-ne i enriquir-ne les possibilitats de lectura. 

El volum d’Els pobles perduts, a més, ens ofereix una magnífica ocasió per a descobrir indrets amagats del conjunt de la nostra geografia.Tant per la seva originalitat com per la seva qualitat literària Els pobles perduts : 30 indrets oblidats de Catalunya d’Edicions Sidillà, 2011. ha tingut una excel·lent acollida i actualment es troba en la seva quarta edició. Demaneu la reserva d’aquest document




La Mussara: bandejat per la boira i el vent
Baix Camp


La Mussara és un poble que des de l'any 1961 pertany a Vilaplana, comarca del Baix Camp. És a mil metres d'alçada i des dels cingles que té a la vora es pot veure tota la plana del Camp de Tarragona fins arribar al Delta de l'Ebre. Més enllà, el mar. I si és un dia clar, es retallen les muntanyes de Mallorca. Però sigui hivern o estiu, hi ha una cosa que plana sovint per entre les cases i els arbres: la boira. Una boira que ho amara tot i que es torna de color daurat a l'hora de la posta. Per això, la gent de la contrada coneix la dita:  

Mare marit no em dau
que sigui de la Mussara,
que la boira sempre hi jau
i és terra que no m'agrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada