dilluns, 17 de febrer del 2014

Ruta Els pobles perduts II. Marmellar: a l’ombra del campanar

Aquesta ruta parteix d’una sèrie d’itineraris literaris a fi i efecte de relacionar els lectors i lectores dels diferents llibres amb els espais geogràfics que hi apareixen per així potenciar-ne i enriquir-ne les possibilitats de lectura. 

El volum d’Els pobles perduts, a més, ens ofereix una magnífica ocasió per a descobrir indrets amagats del conjunt de la nostra geografia.Tant per la seva originalitat com per la seva qualitat literària Els pobles perduts : 30 indrets oblidats de Catalunya d’Edicions Sidillà, 2011. ha tingut una excel·lent acollida i actualment es troba en la seva quarta edició. Demaneu la reserva d’aquest document



Marmellar: a l’ombra del campanar
Baix Penedès


El camí que porta a Marmellar travessa un bosc de pi blanc i arbustos com el llentiscle, l'estepa i el garric. La terra és més aviat vermellosa i de seguida s'aixeca pols. Al cap de tres quarts d'hora se'ns apareix el campanar, majestuós, i les quatre cases que encara s'aguanten dretes. Una mica més enrere, com si fos un ciclorama, es retalla Montserrat. (...) Marmellar és més espectacular de lluny que de prop, gràcies a aquest campanar esvelt de vint-i-dos metres, acabat amb un enrajolat de ceràmica verda i ocre que brilla quan hi toca el sol. Encara es manté perfecte, fins i tot millor del que era, perquè ha caigut l'arrebossat i es veuen les pedres, cosa que no passa a l'església – del segle XVII -, que ja no té sostre. A l'ombra del campanar hi ha el cementiri, cobert d'herbes i amb els nínxols oberts, fins i tot han destapat les tombes de terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada