dilluns, 17 de febrer del 2014

Ruta Els pobles perduts II. Puimanyons: un balcó a l’infinit

Aquesta ruta parteix d’una sèrie d’itineraris literaris a fi i efecte de relacionar els lectors i lectores dels diferents llibres amb els espais geogràfics que hi apareixen per així potenciar-ne i enriquir-ne les possibilitats de lectura. 

El volum d’Els pobles perduts, a més, ens ofereix una magnífica ocasió per a descobrir indrets amagats del conjunt de la nostra geografia.Tant per la seva originalitat com per la seva qualitat literària Els pobles perduts : 30 indrets oblidats de Catalunya d’Edicions Sidillà, 2011. ha tingut una excel·lent acollida i actualment es troba en la seva quarta edició. Demaneu la reserva d’aquest document




Puimanyons: un balcó a l’infinit
Pallars Jussà

PeMarta Alòs 

El poble de Puimanyons pertany al municipi de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà. La seva situació és del tot privilegiada. Ubicat dalt d’un turó, amb la mirada perduda entre la Noguera Pallaresa i la serra del Boumort, l’accés, a menys d’un quilòmetre de la Pobla, es pot fer a peu per una pista asfaltada que arrenca del mateix carrer de les piscines municipals de la capital del Pallars Jussà.
Fer el camí a peu té un interès especial per a aquelles persones que tinguin, com jo mateixa, la dèria de col·leccionar pedres. Tot i que pels voltants de Puimanyons les mineralitzacions són poc importants, hom pot trobar cristal·litzacions de calcita i de celestina, també presents a la població de Torallola. I si ens hi entretenim una mica, podrem observar algunes espècies fòssils, d’altra banda prou abundants al Pallars Jussà, especialment a la Conca de Tremp.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada