dilluns, 17 de febrer del 2014

Ruta Els pobles perduts II. Selmella: el record llunyà

Aquesta ruta parteix d’una sèrie d’itineraris literaris a fi i efecte de relacionar els lectors i lectores dels diferents llibres amb els espais geogràfics que hi apareixen per així potenciar-ne i enriquir-ne les possibilitats de lectura. 

El volum d’Els pobles perduts, a més, ens ofereix una magnífica ocasió per a descobrir indrets amagats del conjunt de la nostra geografia.Tant per la seva originalitat com per la seva qualitat literària Els pobles perduts : 30 indrets oblidats de Catalunya d’Edicions Sidillà, 2011. ha tingut una excel·lent acollida i actualment es troba en la seva quarta edició. Demaneu la reserva d’aquest document



Selmella: el record llunyà
Alt Camp


En realitat Selmella només és a tres quilòmetres de Pont d'Armentera, però la pujada al cingle és forta perquè s'arriba als 830 metres i n'hem fet més de cinc-cents de desnivell. Des de dalt, la vista és espectacular: ens trobem a la comarca de l'Alt Camp, en una zona que limita amb la vall del Gaià. Albirem els cims de Montagut i Querol i, més lluny, la ciutat de Valls i el Pla de Santa Maria; als nostres peus, Pont d'Armentera. Al fons, el mar i a la nostra esquerra, mig amagat, es retalla el perfil de Montserrat. Del castell en queda poca cosa dreta, però encara es pot distingir la torre, de planta trapezoïdal, que aprofita la mateixa roca del cingle, i alguna paret amb les espitlleres ben visibles. Es va començar a construir al segle X per la família Cervelló, però en segles posteriors va passar per moltes ampliacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada