dimecres, 19 de novembre del 2014

Dietari valencià I

Diumenge, 16 de novembre


A les deu del matí sortim cap a la Marina Baixa. A l'autocar ens regalen El Periódico; en castellà, naturalment. Els en sobra una pila per a llençar que ja no llegirà ningú. No podrien posar diaris diversos, i en català i en castellà, com a mínim?
 
 
En arribar a la parada de l'Aldea intento comprar el Punt-Avui, però no el tenen. Darrerament, d'ençà que hi ha dues pàgines en anglès, torno a comprar-lo. M'hauria anat bé pel viatge perquè el contingut d'El Periódico se m'ha acabat a mig camí.
 
 
La verdor incomparable de l'horta.
 
 
El Periódico parla del crani trobat a Ullastret amb un clau clavat al cap. Sembla que seria de fa 2300 anys. En aquella època, després d'un combat entre forces rivals, els vencedors decapitaven els vençuts i exposaven els seus cranis als carrers principals de les poblacions, subjectats mitjançant claus.
 
 
Aquesta notícia m'ha recordat que pels volts del cementiri vell de Nargó s'havien trobat també cranis amb un clau clavat. I m'ha dut a la memòria una frase d'amenaça que havia sentit algunes vegades al poble: "Et clavaré un clau al cap". Suposo i espero que ja sigui una frase ben morta.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada