dimecres, 1 de novembre del 2017

Dietari 155



(28 d’octubre de 2017)


Bon dia!

Desitjava que arribés aquest moment. Un moment per deixar que l'esperit s'assereni i poder tornar a gaudir dels petits plaers de la vida. Aquell somriure de la dependenta del forn. Aquell passeig relaxat que fa tants dies que has oblidat. Aquell llibre que t'espera a la tauleta. Aquella conversa ajornada. Aquell video que ja gairebé no et recordes que tenies. Aquell silenci sense televisions, ràdios ni mòbils, Aquell desig de viure intensament cada instant de llibertat...

D'una llibertat, ai!, que els Jordis no podran gaudir...

BON CAP DE SETMANA!



(29 d’octubre de 2017)

Segon dia de llibertat sota amenaces. Fa un dia clar i agradable. Passegem per Montjuïc. Turistes. Famílies i gent que fa esport. A l'alçada de l'Eixample dos helicòpters voleien com libèl·lules. Arribem a les envistes del mar: una meravella indescriptible...

Baixem pel camí vell de la muntanya. Prop de la plaça d'Espanya ens creuem amb una família disfressada de halloween (s'escriu així?). Fan mala pinta. Després veiem alguns ciutadans -no pas gaires-amb banderes diverses. Semblen forasters. Nosaltres anem a dinar. Pollastre amb prunes i bolets. Per llepar-s'hi els dits.
Algú diu que una candidatura encapçalada pels Jordis no estaria malament a les eleccions. Eleccions? Quines eleccions? El que cal és que surtin de la presó espanyola i tornin cap a la llibertat. Cap a la República de Catalunya.
El President diu que va al partit. No m'agrada el futbol, però per mi que guanyi el Girona.

Xocolata desfeta a can Vives. La pastissera, de molt bon veure, em posa un panellet de pinyons d'acompanyament. Deliciós. Me'n vaig a escriure una mica per arrodonir el dia.



(30 d’octubre de 2017)

Diu que Josep Borrell declararà dijous al judici contra l’anterior cúpula de la multinacional Abengoa –rescatada econòmicament per l’Estat, amb els diners de tots-   per les indemnitzacions a l’expresident de la companyia, Felipe Benjumea, (11,4 milions) i el seu ex conseller delegat, Manuel Sánchez Ortega, (4,5 milions). Una bona picossada, sí senyor!

Al preu que es paga, enfonsar una empresa deu tenir molt de mèrit!

Borrell ja va testificar en aquest cas al juny de 2016, en qualitat d’ integrant de la comissió de nomenaments i retribucions –una responsabilitat important, diria−, però sembla que no va assistir a la reunió en què es van aprovar aquests pagaments, prou substanciosos, perquè era a presentar un llibre a Barcelona. Ja se sap, avui la gent està tan ocupada!

El noi de la Pobla figurava també en la nòmina d’investigats pel jutge Ismael Moreno per suposada falsedat comptable en l’empresa Abengoa, però finalment la sala va puntualitzar a l’instructor que la investigació s’havia de limitar a la cúpula i que, per tant, no havia d’afectar  l’ex ministre socialista.



(31 d’octubre de 2017)

Fins no fa gaire estona tenia un problema: ja fa molts anys que no compro loteria ni faig cap mena de travessa (si no és a peu, que ja és una altra mena de travessa). I com ho faràs, ara?, pensava.

Doncs ja ho tinc: solidaritat amb els presos polítics, solidaritat amb els exiliats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada